tiistai 28. joulukuuta 2010

Yö junassa

Aurinko nousee vuoreten takaa. Kuva on otettu junan ikkunasta seuratessani pimeän vaihtumista valoisaksi päiväksi. Juttelin yöllä junassa vanhemman kiinalaisen miehen kanssa, joka ei saanut unta. Hän puhui hyvää Englantia ja toimi tulkkina junaemännälle, joka halusi tietää, miksi en nukkunut vaan luin. Hän tiesi paljon Suomestakin ja kerroimme toisillemme tarinoita omista maistamme. Meillä oli oikein mukavaa. Alla Lijiangin vanhan kaupungin kartta.

torstai 23. joulukuuta 2010

Hyvää Joulua

 Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011!


Kuva kelluvista kynntilöistä Lijiangista, Kiinasta

tiistai 21. joulukuuta 2010

Kivimetsä

 Ajomatkan välietapilla taukojumppaa.

 Kivimetsä. Shilin eroosion muotoilemia kallioita, joiden välissä kasvaa metsää.


 Paikallisten vähemmistökansojen tanssi- ja musiikkiesityksiä.

Päivä oli kuin olisi leivinuuniin muuttanut, lääh!

sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Symbolit

 Tälläainen taulu oli puiston portilla.

 Ying Yang - ikuisesti tasapainottelevat toistensa häntää purevat kalat.

Tämä otus viiletti temppelin teehuoneen naisten vessan lattialla. Mikä on nelijalkaisilta kielletty, ei koske useamman jalkaparin omistajaa. Kiire tuli otukselle kun sytytimme valot pimeään toilettiin. Kuvaajankin piti kipittää kovaa vauhtia perässä, että sai otettua kelvollisen potretin ...

lauantai 18. joulukuuta 2010

Maalari maalasi temppeliä




Lohikäärmeen portin temppelin maalauksellisia yksityiskohtia.

perjantai 10. joulukuuta 2010

Temppelitaidetta






Lohikäärmeportin temppeleiden patsaita ja seinätaidetta.

torstai 9. joulukuuta 2010

Kaidetaidetta ja kilpikonna

Lohikäärmeenportin alueella oli muutama kilometri rappusia ja niiden vieressä kaidetta, johon joku taiteellinen sielu on naputellut erinäisen määrän kohokuviota. 




Ja sitten yksi kilpikonna veistos, joka jalkojen juuressa könöttää jossain tasanteella aidan vieressä.

tiistai 7. joulukuuta 2010

Torikauppaa

Koska olimme myöhään liikkeellä ja vielä ukkosadekuuron jälkeen, oli suurin osa kaupustelijoista lähtenyt jo pois, mutta muutama sitkeä tapaus oli vielä paikalla. Mitään en ostanut, mutta muutaman kuvan nappasin veikeimmistä käsitöistä.




 

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Lohikäärmeen portti

Läntisillä kukkuloilla sijaitsee temppelialue nimeltä Lohikäärmeen portti. Sinne menimme sateen jälkeen illalla. 

 Maisemaa vuorenrinnettä alas kaupungin suuntaan.


Kannaksella sijaitsi prinsessalinnamainen silta. Kuvan oiikeassa ylälaidassa näkyy viheralue, jossa sijaitsee Yunnanin kansallisuuksien kylä, joka esittelee vähemmistökansojen kulttuureja. Alla näkymä auringonlaskun jälkeen. Maisemat olivat huikeat yli kaupungin ja töyssyilevien vuorijonojen. 

perjantai 3. joulukuuta 2010

Kaupunkinäkymiä bussin ikkunasta

 Avoimesta ikkunasta sai napsuteltua aika kivasti kuvia. Kotiinpaluuruuhkaa parhaimmillaan: autoja, takseja, busseja, mopoja, pyöriä ja jalkaisinkin pääsi kadun ylitse, jos uskalsi kävellä. Isoissa risteyksissä oli tälläinen ylikulkusilta - kuin iso X risteyksen päällä. 


 Roskisten kärrääjää oli eksynyt risteykseen. Kuvan ulkopuolella kipitti toinen mies samanlaisen "sulon" kanssa. Aika hurjalta näytti puikkelehtiminen liikenneruuhkan seassa. 


Pääkatu oli ainakin nelikaistainen ja se halkaisi koko kaupungin, jonka ydinkeskustaa kiersi "sillalle" rakennettu moottoritie. 

 Iloinen ja hyvän tuulinen mainos tai juliste. Teki mieleni ottaa jalat alle ja kirmaista ulos. Alla meillekin tuttua tekstiä. Miten sattuikin miekkonen seisomaan juuri I-kirjaimen kohdalla. 

torstai 2. joulukuuta 2010

Linja-autossa on tunnelmaa...

 Matkasimme lännen kukkuloille kahdella linja-autolla. Ensimmäinen oli kaksikerroksinen. Toisen kerroksen etuikkunan penkeillä istui kaksi vekkulisti värjättyä päätä. Jos eurooppalaiset näyttävät hassuilta korpin mustaksi värjätyissä pehkoissaan, ihan yhtä hassulta näyttävät blondatut kiinalaiset. 


Vekkuleita vauva aiheisia mainoksia ja hersyvän hauskat helmeilijää innostavat kengät. 


keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Ihmisiä telineillä


Kuva on otetetu Kunmingissa suoraan ravintolan ikkunasta. Viikon päästä kun tulimme takaisin tässä kohtaa oli joku mainos, josta en älynnyt ottaa kuvaa (ehkä se ei ollut kiinnostava). Alla kuva Shanghaista, jossa oli ikkunanpesu käynnissä. Molemmissa kuvissa on käytetty pokkarin zoomia, jota ilman miehet näyttäisivät muurahaisilta. Ylemmässä kuvassa katulamppu kertoo suurin piirtein korkeuden, mutta alakuvasta voi kertoa sen, ettei olla kovin matalalla.