sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

SFC Leininranta - Kausala

Tänään loppui kesän odottelu. Aurinko paistoi pilvien lomasta sen verran lämpöisesti, että auto pakattiin kohti retkiä. Kaapit päivitettiin Riihimäen kaupassa, jonka iso parkkipaikka sattui sopivasti matkan varteen. Tämä päivä oli harjoitusmatka - parin tunnin ajo kohti itää. Lupiini kukki sinisenä merenä tienvarsilla. Vieläkö tätä vieraslajia viljellään pientareiden koristeina vai leviääkö se vanhasta tottumuksesta vailla rajoitusta? Määränpäänä oli Kausalassa SFC Leininranta.

Järvenrannalla pieni ja näpsäkkä alue rinnetontilla. Kauniisti raivattu ja siistit huoltorakennukset. Vastaanotto oli ystävälläinen ja saimme opastuksen sopivalle paikalle, vaikka eksymisen vaaraa ei ollut. Sunnuntaisin sauna on lomalla ja sattumalta alueella oli pieni tekninen vika vesipumppujen kanssa. Viasta ilmoitettiin heti portilla kun saavuimme. Onneksi huomenna on arkipäivä ja vika saadaan toivottavasti korjattua. Järvi on lähellä joten suihkun sijaan pesufati on tällä kertaa hieman suurempi. Vesipedot kertoivat, että veden lämpötila laiturilla oli 17 astetta.

Kesäpäivää juhlistettiin juomalla saapumiskaffeet pihalla kaivettuamme tuolit ja pöydät auton varastosta sänkyjemme alta. Aluetutustuminen hitaalla nopeudella kesti tunnin, mikä käytännössä tarkoittaa, että kameralla varustettuna jäin katselemaan ja tutkimaan maisemia objektiivin lävitse.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti