sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Haukipudas - SFC Rantasarka

Aamutoimien ja asahin jälkeen lähdimme lämpimästä Himangasta kohti pohjoista. Testasin samalla täppärin karttaa ohjelmoimalla reitin. Aluksi osoitin oli jälleen Kärsämäellä, mutta löysi oikean paikan kun lähdimme liikkeelle ja kipitti reittiä pitkin sinne, minne oli tarkoituskin. Raahessa teimme umpisolmun ajamalla tiukan vinkkelin risteyksen ohitse ja eksyimme samalla täydentämään muonavaroja ABC:n S-marketiin ja juottamalla autolle menovettä. Sen jälkeen pyörähdimme katsastamassa SFC Lohenpyrstön valtavan ison leirintäalueen. Pienen perheneuvottelun jälkeen päätimme jatkaa matkaa Haukiputaan tutulle alueelle osittain myös siksi, että huomisesta ajomatkasta ei tule ylettömän pitkää vaan tasoittaa kilometrimäärää kahdelle päivälle.

Kahden aikaan matkan varrelle sattui K-supermarket Liminganportti, jossa päätimme käydä syömässä, koska tiemainos hehkutti herkullista noutopöytää koko viikon ajan. Kaikki pointsit Kahvila-ravintola Katrin-Portin emännille, jotka selvittivät kärsivällisesti tarjolla olleiden ruokien sisältöä ja ainesosia sekä paistoivat lohiperhosen ilman kiellettyjä ainesosia. Vanhemmat herkuttelivat lasagnella ja chili con carnella ym. herkuilla. Ruoka oli hyvää ja siitä kiitin emäntää, joka tilauksen otti vastaan.

Muutaman tunnin ajelun jälkeen saavuimme Oulun seudulle, jossa riitauduimme navigaattorin kanssa kun se oli eri mieltä täppäriin ohjelmoidun matkan kanssa. Luotimme täppäriin. Se kannatti, vaikka navigaattori huomautteli koko matkan ajan, että käänny takaisin kun se on mahdollista. Viime kesän muistikuvat matkasta vahvistivat täppärin karttaohjelman oikeasta neuvonnasta. Kartalla liikkuva kursori auttoi kertomaan kuljimmeko oikeaan suuntaan. Loppumatkan ajan seurasimme alueen kylttejä.


SFC Rantasarkakin on isohko alue (157 paikkaa), mutta se on jaoteltu puiden ja pensasaitojen kanssa järkeväksi kokonaisuudeksi sen sijaan, että pari sataa vaunukuntaa olisi ujutettu isolle laakealle kentälle. Isännät ja emännät ovat täälläkin avuliaita ja opastavia kuten SFC alueilla yleensäkin. Talous- ja pesutilat vessoineen ja saunoineen ovat siistejä. Rantasarkan erikoisuus on sauna- ja suihkuvuorot. Saunauorot on jaaettu siten, että parillisilla numeroilla alkavat tunnit ovat naisille ja parittomat miehille. Suihkuvuorot on jaettu puolen tunnin vuoroihin naisille ja miehille.


Koska Rantasarkaankin on saapunut KESÄ eli sää oli aurinkoinen ja lämmin, kaivoi isä auton säilytystilasta tuolit esiin ja veivasi markiisin varjostamaan pahinta paahdetetta. Saunassa huomasin tänään, että ranteessani on kellonhihnan kohdalla vaalea rantu. Olen siis hieman ruskettunut sekä käsistä että jaloista, joille olen nyt kahtena päivänä antanut valohoitoa (1 h/päivä). Pelkäsin, että tänä kesänä rusketus koskee vain kämmenselkää ja naamataulua, joille aurinkolasit ja lippalakki muodostavat pesukarhunaamion.

Saunan jälkeen kävin aluekierroksen ja harjoittelin saunanutussani miekkasarjaa auton "pihamaalla". Melkein muistin koko sarjan ja vain kahdessa kohtaa piti pysäyttää ja pohtia, miten tästä jatkuu. Miekkana toimi tällä kertaa taikinalasta.

 
Meri ja alueen uimaranta, jonka välissä on tuulelta suojaava pieni kuusimetsikkö.

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla, että edes jossain on kesä! Terkuin sisällä villapaidan kanssa hytisevä!

    VastaaPoista