maanantai 30. kesäkuuta 2014

Tervola - SFC Ryynäsenniemi

Haukiputaalla valkeni lämmin ja aurinkoinen kesäpäivä. Aamutoimien jälkeen lähdimme matkaan kohti Tervolaa, joka sijaitsee Kemin ja Rovaniemen. Matkalla ihastelimme Ohlavan tuulipuiston myllyjä, jotka näyttivät seisovan lähes paikoillaan katsoessamme niitä sivusta. Lähemmäs ajaessamme näimme siipien verkkaisen liikkeen. Lisää myllyjä oli rakennettu Rovanimen tien varteen.  

Pohjoiseen ajaessamme saimme muutaman sadepisaran niskaamme, mutta sadekuurot eivät ollleet kovin kastelevia tai viilentäviä. Rovaniemen tielle kääntyessämme taivaanrantaan kerääntyi uhkaavasti pilviä, mutta rankkasateita ei niskaamme tullut. Ryynäsennimelle saapuessamme ropisi hieman taajemmin, mutta sekin oli pian ohitse ja nurmikenttä kuivui lämmössä pian. Lounaan jälkeen tehdessäni aluekartoituksen kameran kera, kesätossuni pysyivät kuivina. Iltapäivä jatkui pilvisenä, lämpimänä ja melko aurinkoisena. Illalla sadekuuro kulki joenvartta pitkin muodostaen sateenkaaren, mutta sade ei yltänyt leirintäalueen puolelle. Lämpö on herättänyt pienet ja lujasti purevan ötökät, mutta toistaiseksi olemme säästyneet pahimmilta puremilta. Niitä on vaarmaankin luvassa lisää, jos keli pysyy lämpimänä.


Paikka on kaunis niemi Vähäjoen ja Kemijoen risteyksessä. Joet ovat leveitä ja tunne on kuin katselisi järven maisemia. Rohkea uimari kertoi lämpötilan olevan 11 astetta, joten virtaavasta vedestä tulee mieleen enemmänkin kotimaisemien kylmä merivesi. Itse en uskaltautunut heittämään talviturkkiani. Paleltaa pelkkä ajatuskin.


SFS-Caravan Napapiirin leirintäalue on hyvin hoidettu. Rakennukset ovat huolella rakennettuja ja suunniteltuja sekä sisäpuolelta siistejä. SFC alueet ovat kaikki olleet hyvin hoidettuja ja siistejä. Vaatimustaso on noussut 30 vuoden aikana roimasti sekä matkailijoilla että isännillä. Hintataso vaihtelee alueittain. Yleensä maksuun kuuluu sauna ja nykyään monessa paikassa on ilmainen wlan (täälläkin). Joissakin paikoissa sähkö on maksullista, toisinaan se kuuluu hintaan. Nykyään sähkölaitteet kuuluvat olennaisena osana karavaanareiden arkeen kahvinkeittimestä mikroaaltouuniin ja multimedialaitteisiin.

Tämän päivän kilometrisaldoksi kertyi 173 km ja aikaa välipalataukoineen sekä tietyömaineen noin neljä tuntia.

 
Sauna ja laituri
 
 
Keittiöstä löytyy uuni, mikroaaltouuni ja kolme tiskipaikkaa kuivauskaappeineen.
 
 
Naisten ja miesten vessaosastosta löytyy kaksi modernia suihkukoppia ja hyvät pitkäsäärisillekin sopivat vessakopit. Kaikki paikat ovat kiiltävän siistiä. Keittiö ja vessat suihkutiloineen ovat samassa rakennuksessa leirintäalueen toimiston kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti