torstai 26. kesäkuuta 2014

SFC Sautinkari Himanka

Tänään ajelimme 203 km pohjoiseen. Oikaisimme kasitielle Vähäkyrön ja Vöyrin kautta. Isolta tieltä oikaisimme näköalareitille rantaan ja saariin: Uusikaarlepyy, Pietarsaari, Larsmo ja Kokkola. Uusikaarlepyy oli kaunis puukaupunki meren rannalla. Siellä kävelimme torikierroksen, hoidimme pankkiasioita ottomaatin kautta ja joimme kahvit St1 asemalla. Saman kaupungin ABC S-marketissa täydennettiin auton ruokavarastoa. Pietarsaaren ajelun jälkeen kävimme lpunaalla ABC:n huoltamovravintolassa. Pienellä fixauksella jokainen löysi mieleistään syötävää. Pietarsaaren jälkeen aökoi todellinen luontoreitti. Paljon pieniä saaria, vettä ja siltoja. Lopulta köröttelimme taas kasitiellä kohti leirintäaluetta. Himangan leirintäalue on niemen nokassa kauniilla paikalla. Kuten SFC alueilla yleensä, tääläkin on hyvät huoltorakennukset saunoineen ja keittiöineen.

Sää on hellinyt meitä koko päivän auringolla, joko kokonaan siniseltä taivaalta kuten nytkin tai pienillä pilvilautoilla, kun olemme ajelleet sisämaan puolella. Kävelin lahden rantaa takaisin kasitielle ja takaisin sekä merenrannassa. Kun olin tuulen suojassa, teki mieleni riisua tuulipuku ja fleecekerrasto, mutta suoraan tuulessa, olisin kaivannut vielä lisää täytettä. Onneksi takin taskusta löytyy sormikkaat. Sauna odottaa.
 
Sautinkarin uimarantaa ja hienoa hiekkaa siellä onkin.

P.S. Vaikka Sautinkarilla ei ollut ilmaista wlania, toimi 4G yhteys internetiin vierailumme ajan loistavasti. Wlan-alueilla on enemmän häiriöitä myös puhelinverkkoyhteyksissä. Se kyllä korjaantuu itsestään kun aloittaa kirjalliset työt vasta yhdeksän jälkeen illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti