keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Ratikkaretki ukonilmalla


Museokierroksen jälkeen kävimme lounaalla S-ryhmän Memphis-ravintolassa Kampin keskuksessa. Palvelu oli ystävällistä ja ruoka hyvää, vaikka olinkin ronklaava asiakas. 

Lounaan jälkeen lyllersimme Tennispalatsin raitiovaunupysäkille, josta loikkasimme raitiovaunuun numero 2 Kamppi Töölö Kallio. Töölöntorin jälkeen välähti ja pamahti, minkä jälkeen satoi kaatamalla vettä lähes koko kierroksen ajan. Ei se meitä haitannut, vaikka osan matkasti ukkosti ja satoikin. Yhtä hyvin pystyimme katselemaan kaupungin kulttuuria, muistelemaan menneitä ja ihmettelemään 60 vuoden aikana tapahtuneita muutoksia. 

Jossain matkan varrella numero muuttui kolmoseksi, mutta jatkoimme Rautatieasemalta Eiraan. Olympiaterminaalin kohdalla sade lakkasi ja aurinko kurkisteli pilvistä. Ohitimme Kauppatorin ja Senaatintorin. Aleksilta Mikonkadulle ja kulttuurikierros oli tehty. Rautatientorilla hyppäsimme tramista ja vaihdoimme junaan.

Pohjoisen kierroksesta jäi tietöiden vuoksi Laakso ja Alppila pois. Oopperan pysäkiltä Urheiluhallin pysäkille olisi ollut korvaava bussikuljetus raitiovaunuille 2X ja 7X Lasipalatsi Töölö Pasila.

Lisätietoja omatoimisesta kiertoajelusta Helsingin ympäri:

HSL (Helsingin seudun liikenne) Raitiolinjat ja aikataulut tai Linjakartta

Ratikalla ympäri kaupungin sekä muita Visit Helsinki retkiä ja vinkkejä

Matkalla on aika monta kirkkoa, lisätietoja Helsingin kirkoista

Luettelo Helsingin patsasta ja muistomerkeistä

Huom! Raitiovaunulinjojen reitit muuttuivat syksyllä 2017. Linjakarttaan on linkitetty uudet kartat (muokattu 5.11.2017).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti