lauantai 22. heinäkuuta 2017

Saaristokierros 2: Iniö

Mossalassa herätyskello soi seitsemältä, jotta ehdimme hoitaa aamutoimet hosumattatta. Vaikka olimme hyvissä ajoin liikenteessä, oli m/s Antoniaan jo pitkä jono. Lautamiehet saapuivat työpaikalleen varttia vaille yhdeksän ja siirsivät lossin lähtölaituriin. Hyvin mahduttiin mukaan. Matka maksoi retkiautolla 75 euroa ja lipunmyyjä kysyi myös henkilömäärän.

Lautan näköalatasanne oli täynnä ihmisiä ja merellä oli kylmä tuuli, vaikka päivä olikin aurinkoinen. Lähdin takaisin autolle kun olin ottanut muutaman kuvan saaristosta. Kioskin houkuttelevan aamukahvin tuoksun ohitin myös, sillä jono oli pitkä ja kolmen mukin taiteilu autokannelle olisi vaatinut jonglöörin taidot.


Iniössä pysähdyimme toviksi, jotta ehdimme katsastaa sen kirkon. Kirkkoihin on ennen nykyaikaa satsattu paljon ja siitä näkee seudun kulttuurihistorian kerrostumat. Iniön kivikirkko on kaunis ja valoisa, jossa järjestetään myös konsertteja. Kirkon ulkorakennuksessa on puucee. Jos on kiirus seuraavaan lauttaan, saa kirkosta ulkokuvan hautumaan puolelta ennen puoltapäivää, mutta sisällekin kannattaa vilkaista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti