perjantai 21. heinäkuuta 2017

Saaristokierros 1: Mossala


Kaarinasta käännyttiin saaristoreitille, jonka tiet aina vaan kapenivat päädyttyämme Mossalaan parin lossimatkan kautta. Tänne asti merimatkat ovat olleet ilmaisia. 
Aurinko paistoi ja ilman navakkaa tuulta olisi ollut lämmintäkin. Takitta pärjäsi, jos ei tunkenut nenäänsä aivan rannalle, jossa tuuli puhalsi suoraan kasvoihin. Saaristo on oma maailmansa kasveineen ja kikkaraisine metsineen tuulen suuntaan taipuneena. 

Parainen, lossi, Nauvo saarineen ja siltoineen, lossi, Korppoo, iso lossi/lautta, Houtskär, lossi, Kivimo, Lämsä, Björkö, lossi ja lopulta Mossala. 


Mossalan lomakeskuksen takana on korkea mäki, jonka päällä on näkötorni yli puiden latvojen. Männikön takaa siintävät lähisaaret ja kimmeltävä meri. Mäki on melko jyrkkä, joten jonkunlainen yleiskunto olisi suotavaa. Matkalla on penkkejä lepotaukoja varten. Ympäristössä on kulumisen merkkejä, joten kallio voi olla liukas sateen jälkeen. Hyvät kengät ovat myös kuivalla ilmalla olivat tarpeen. 


Lomakylän rannan vieressä on lauttalaituri. Respan ulkoseinältä löytyy lautan aikataulu Iniöön. Saariston lomakylä on selkeästi järjestetty kokonaisuus. Kaikkialla on siistiä ja palvelu on ystävällistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti