maanantai 13. heinäkuuta 2015

Pieni Hämeen kierros

 
Kun kesäinen sää on ollut melko viileää ja synkkää, päätimme jatkaa kesän retkeilyä ajellen pienemmällä autolla sen sijaan että kyhjöttäisimme kaikki toisiamme tönien pienessä kopissa. Ensimmäinen päiväretki suuntautui Hämeenlinnaan, jossa kiersimme uutta Goodman kauppakeskusta. Se on ihan tavallinen ja perinteinen tavaratalo, jossa on kaksi kerrosta parkkitilaa, kaksi kerrosta liikkeitä, kahviloita ja ruokaa. Sieltä löytyy kaikki ne tutut liikkeet, joita jokaisessa kauppakeskuksessa ympäri Suomen, mutta myös joitakin minulle ennestään tuntemattomia sekä kansainvälisiä että paikallisia yrityksiä.
 
 
 
Välipalaa söimme torikahvilassa varpusten pomppiessa ympärllä. Tämän päivän leipävalinta ei osunut ihan nappiin, sillä reissarin sisälmyksissä oli reippaasti suolaa. Ajattelin ruisleivän munauksella olevan ruokaisampi vaihtoehto vaaleaan leipään verrattuna. Torilla pyörimisen jälkeen kävelimme katsomaan paikallista kulttuurihistoriaa, jossa kuljettaja on vieraillut viimeksi vuonna 1951: Hämeenlinnan kirkko.
 
 
 
Kirkon ystävällinen kesäopas tiesi kertoa, että kirkko on restauroitu entiseen asuunsa 1960-luvulla, jolloin vuosisadan alussa kruusaillen koristeltu kirkko palautettiin alkuperäiseen pelkistettyyn asuunsa. 
 
 
Kauniit urut, joiden dispositio löytyy seurakunnan verkkosivuilta

 
Ylipäällikön päiväkäsky Suomen äideille. Oli sen verran ylös ripustettu, että piti kuvata, jotta sai tutkittua sen sisältöä ja tarkoitusta. Onneksi tätä ovat muutkin pohtineet. Helsingin kaupunginkirjaston Kysy.fi antaa vastauksen.
 
Kotiin ajettiin Kantolan tehdasmyymälän kautta. Mukaan tuli korppuja ja vohveleita. Tänään ei kiivetty ylijäämävaraston katolle kuten viimeksi käydessämme. Parvekkeen kaiteet ja muut tasanteen oli valloitettu. Iso lauma korppeja oli ominut rakennuksen näköalapaikat itselleen. 
 
Kotiin ajettiin pieniä teitä ja ihailtiin maaseudun vihreyttä. Tänä vuonna kun aurinko ei ole paahtanut maisemaa kuivaksi korpuksi, heinäkuun luonnosta löytyy yllättävän paljon vihreän eri sävyjä. 
 
Hämeenlinna 14, Hyvinkää 16 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti