maanantai 7. heinäkuuta 2014

Juumasta Kylmäluomaan

Aamu oli lämmin ja tuoksui kesälle. Kylpytakissa tarkeni jonottaa aamupesulle ja vessaan. Istuin pölkyllä ja ihailin pääskysten lentoharjoituksia sekä luin pienen pätkän dekkaria. Lukemiseni ei etene samassa tahdissa kuin muilla. Osa ajastani menee matkapäiväkirjojen (sähköinen ja vihko) päivitykseen.

Kuusamossa näkyi jälleen tuntureita ja vaaroja sekä kimmeltäviä vesiä. Pari poroakin toikkaroi sekä alku- että loppumatkasta, mutta laumoittain poroja emme ole nähneet eivätkä ne ole häirinneet merkittävästi matkaamme.


Kuusamossa on tällä viikolla suunnistusviikko. Juumantiellä törmäsimme liikenteenohjaajiin, jotka paimensivat suunnistajia, katsojia ja bussikuljetuksia kilpailupaikalle ja kullekin osapuolelle tarkoitetuille parkkipaikoille. Juumalla kävelimme Myllykoskelle ylittäen riippusillan ihaillen kosken kohinaa ja veden pyörteitä. Toiset herkuttelivat kaffeella, lättysillä ja käristemakkaroilla. Minulla oli eväänä pähkinöitä ja banaani sekä kassillinen vettä eli jokaiselle oma pullonsa. Muun ajan otin kuvia kolmella laitteella. Kävelyretkemme oli lyhyt, mutta tehokas 4 kilometriä. Juumantie oli asfaltoitu. Myös luontopolkua oli kohennettu sekä suojaamaan maastoa että helpottamaan kulkua portailla ja lankuilla. Lentävien ötököiden lisäksi näin ison muurahaisen ja pari erikoisempaa kasvia: pieni talvikki, vanamo ja jokun sortin kämmekkä. Kaikki kolme ovat kauniin hentoja ja tuoksuvat pökerryttävän hyvälle.

Lämmin päivä kasteli paidat ja matka jatkui lounaan jälkeen saunaa ja lepoa. Autokin ruokittiin ja huristelimme Taivalkoskelle Kylmäluoman leirintä- ja retkeilyleskukseen. Metsähallituksen alue sijaitsee kauniilla männikköharjanteella, jonka toisella puolella on järvi ja toisella suo. Suolta lähtee pitkospuut luontopolulle. Koko alue on siisti, saunoista ja vessoista puhumattakaan. Tämä alue muistuttaa hoidoltaan SFC-alueita.
Päivälle tuli kilometrejä muutama enemmän kuin eilen: 263 km.

Luontoon.fi - Pieni karhunkierros - Myllykoski

Kylmäluoman leirintä-ja retkeilyleskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti