torstai 10. heinäkuuta 2014

Vuokatin lepopäivä

Oli synkkä ja myrskyinen yö - no ainakin melkoisen tuulinen. Kaikkien uni taisi olla vähän levoton. Illalla leikkasin saunan jälkeen pusikon vieressä petomaiseksi venähtäneet sormen kynteni. Pari innokasta imukärsän omistavaa ötökkää käytti heti tilaisuutta hyväkseen. Lääkitsin kipeimmät ennen nukkumaan menoa, mutta pari paukamaa jäi huomaamatta. Yöllä heräsin inhaan kutinaan ja Etno puikko piti kaivella kassista esiin. Se helpotti kummasti uneen pääsyä. Tänään iltapäivällä kävin hankkimassa muutaman paukaman lisää kipuamalla Vuokatin rinnettä ylös. Äsken kirjoitellessani raaputtelin säärtäni töppösormillani kunnes pääkokki komensi koiramaisesti IRTI! Etnoa avuksi kutinaan. Pitää vähän vilkuilla punaisia läikkiä kun luin juuri uutisotsikon, että punkit ovat levinneet Lappiinkin. Uh!
Tänään on ollut yhdistetty huolto- ja lepopäivä. Kuljettaja siivosi auton sisältä ja ulkoa, mm. pesi edustavan kokoelman Lapin- ja Kainuun seudun ötököiden raatoja ikkunoista ja auton nokalta. Nyt näkee läpi hyvin ja kuvistakin puuttuu epämääräiset täplät ... toistaiseksi. Järkkäri sivuuttaa lasin yksityiskohdat, joihin pokkari jää ynnäämään, että mikä täplistä pitää saada tarkennettua valokuvaan. Pääkokin kanssa opeteltiin uusia teknillisiä taitoja eli tilattiin puhelimitse pesukoneen ja rumpukuivaajaan käyttöaikaa. Lopuksi purettiin kuivuri palasiksi eli pestiin ja putsattiin nukkasihdit. Onneksi jokaisen vaatteet ovat omintakeisia kantajalleen, joten ne oli helppo viikata käyttäjiensä lokeroihin.
 
Lounaan jälkeen keli oli edelleen kaunis ja kesäisen aurinkoinen, mutta tuuli puuskittainen ja kolea. Pakkasimme kalusteet autoon. Kuljettaja kokosi markiisin ennen iltapäivän lepohetkeä. Minä kaipasin valokuvaa ja kipusin vaaralle. Ihailin kukkia, perhosia ja puron kimaltelevaa vettä. Kun jyrkkä osuus alkoi, käännyin tulosuuntaan ja napsin pari kuvaa laskettelurinteeltä alas Kattivankkurin alueen yli junaradalle sekä järven takana siintäviin hiekkarantoihin. Leinikit ovat vallanneet rinteen, mutta muutkin kukkaset pitävät puolensa. Horsmien aika on vielä tulossa ja päivänkakkaroitakin oli muutamassa paikassa puskallinen.
 
Tuuli laantui illalla ja aurinko lämmitti mukavasti saunasta saapuneita vilvoittelijoita. Lammen vesi oli kuulemma lämmintä, 19 asteista, kun taas varjossa oleva lämpömittari näytti ilman olevan 17 asteista. Ilta tuntuu kesäiseltä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti