tiistai 15. heinäkuuta 2014

Keski-Suomesta Länsi-Päijänteelle

Kun ensimmäisen kerran avasin silmäni tänä aamuna, taivas oli aivan harmaa. Käänsin kylkeäni ja jatkoin untani. Seuraava nahkaläppien raotus kertoi auringon paistavan siniseltä taivaalta lämpimästi. Taivaanrannassa pohdiskeli pilvenmuhkuravyöhyke kastelutaktiikkaansa. Aamutoimien jälkeen olimme taas matkalla. Maailma näytti erilaiselta auringonpaisteessa kuin rankkasateessa. Valo tekee ihmeitä.

Jos Lapissa oli hauskoja nimiä, niin näyttää niitä löytyvän etelämpääkin: Rantakukkaro, Kelloperä, Saarenmaa, Lintukangas ja Terttuperä. Kaikkia ei aina ehdi kirjoittaa ylös tai napata kuvaa kun viitat viuhahtavat pikaisesti ohitse. Korpilahdella ihmettelimme Struven ketjun kylttejä, joissa on ruskea pohja. Mikä nähtävyys jatkuu kukkulalta toiselle? Etsimme hakukoneesta ja saimme vastauksen: Kolmiomittaustorneja.

Padasjokea lähestyessämme pohdimme samaa kysymystä kuin eilen. Kumpi on nopeampi, sadekuuro vai me? Tänään ehdimme asettautua paikoillemme SFC Mylly-Mäkelän alueelle ja tehdä päivän treenit ennen kuin sadekuuro tuulenpuuskineen ajoi katoksen alle suojaan. Vakiopaikkalainen on lomalla ja palaa viikonloppuna. Meillä on lainassa huippuhieno puualusta ja katos sekä kalusteet. Treenipaikkana nurmikko apiloineen. Alue on pieni ja toimintaa kehitetään, mutta kaikki peruspalvelut löytyvät jo nyt kuten muistakin SFC alueista. Sauna on uusittu talvella. Suihkut puuttuvat, mutta lämmintä vettä on riittävästi vateihin ja kauhoihin sekä tiskikatokseen, jossa ämpäri veden noutoa varten. Vessasta löytyy käsisuihkut. Lapsille on iso aidattu leikkialue ja talon tuvassa on lisää leikkitilaa.

Parista pikaisesta sadekuurosta huolimatta, päivä oli kaunis ja lämpöinen. Illan tuuli oli vilpoinen. Kaipasin pitkiä lahkeita ja hihoja aluekierrokselleni, jolla ihailin vanhojen rakennusten hienouksia sekä hirsisenä että tiiliseinänä. Päärakennuksen läheltä löytyi pieni puro koskineen ja tiilirakennus oli varmaankin se mylly. Tie oli kapea ja kiemurainen, joten en arvannut jäädä taiteilemaan pokkarini kanssa sillankaiteelle pitkäksi aikaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti