keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

SFC Kattivankkuri

Tänään enempi levättiin kuin kierreltiin. Aamu alkoi hieman viileämmin ja pilvisemmin kuin muina päivinä, mutta lämpeni etelää kohti ajaessamme. Tänään tiellä seikkaili yllättävän monta poroa. En ole niitä aikaisemmin täällä havainnut (tai sitten en vain muista). Sotkamossa sää oli jo helteisempi, hiostavampi ja ahdistavampi. Katselin kaupan parkkipaikalla säätiedotuksesta, että itärajan takana oli kehittymässä ukkosmyrsky, joka kiertyi Kuhmon yli etelään meitä hipaisten.

Vuokatin rinteiden tuntumassa on SFC Kattivankkurin leirintäalue. Saimme juuri markiisin alas, maton maahan ja kesäkalusteet alle kun taivas alkoi pilvistyä synkänlaisesti. Kuljettaja paistoi kartanlukijan kuivaamat muikut. Kartanlukija pesi suomuja käsistään jokseenkin monta kertaa illan aikana. Kun asetuimme ulos syömään, tuuli alkoi puhaltaa puuskaisesti ja kaikki, joissa ei ollut painoa, yritti lentää pois. Muikut olivat hyviä. Syötyämme ripautti kevyesti vettä. Toinen lähti tiskaamaan ja minä kipitin portin viereen roskiskatokseen. Katoksen ulko-ovi oli tuulelta suojaisessa paikassa ja heti tuli hiostavan kuuma olo. Takaisin autolle kävellessäni, tuuli vilvoitti helteen pois iholta. Parin seuraavan tunnin aikana kesän kuumuus tipahti kymmenkunta astetta ja puuskittainen tuuli raikasti ilman. Lisäksi taivaalta putosi pari ropisevaa sadekuuroa. Sadepilvet ovat jo kadonneet, mutta reipas tuuli on jäänyt. Tuulimittarina toimivat liput suoristuvat ja puiden oksat heiluvat, mutta eivät ihan yhtä ahkerasti kuin iltapäivällä. 

Iltapäivä vietettiin leväten, nokosilla, kukin tavallaan löhöten ja lukien. Päivän kuumuus on liotettu saunan lämmössä ja pesty suihkussa. Viimeinen silaus saatiin kulkemalla luonnon kuivurissa saunasta autolle.

Kattivankkurin sauna on pienen lammen rannalla. Saunan vieressä on laituri, josta innokkaimmat käyvät uimassa, vaikka vesi on aika vilpoista luonnon lähteen vuoksi. Lammen toinen ranta on matalaa hiekkkaa. Joko olette kyllästyneet kuulemaan juttua siisteistä vessoista ja suihkuista? Täällä on niitä molempia ja vessoja on useampi. Kaikki tilavia, siistejä ja hyvä kuntoisia sekä käsisuihkuilla varustettuja. Emännät ja isännät ovat ystävällisiä ja opastavia iloisen hymyn kera. Vuokatin ympäristöstä löytyy aktiviteetteja koko perheelle. Lähin kaupunki on Sotkamo eikä Kajaaniinkaan ole pitkä matka.

Vuokatti, Sotkamon kunta, Kajaanin kaupunki, Angry birds puisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti